ذرت که با نام ذرت (Zea mays) نیز شناخته می شود، یکی از محبوب ترین غلات در جهان است. این دانه گیاهی از خانواده علفها است که بومی آمریکای مرکزی است اما در انواع بیشماری در سراسر جهان رشد میکند. پاپ کورن و ذرت شیرین انواع محبوبی هستند، اما محصولات ذرت تصفیه شده نیز به طور گسترده مصرف می شوند، اغلب به عنوان مواد تشکیل دهنده در غذاهای فرآوری شده. اینها عبارتند از تورتیلا، چیپس تورتیلا، پولنتا، آرد ذرت، آرد ذرت، شربت ذرت، روغن ذرت و کنسرو ذرت.
ذرت سبوس دار مانند هر غلات سالم است، زیرا سرشار از فیبر و بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. ذرت به طور معمول زرد است اما در رنگ های مختلف دیگری مانند قرمز، نارنجی، بنفش، آبی، سفید و سیاه وجود دارد.
کربوهیدرات ها
مانند تمام غلات، ذرت نیز عمدتاً از کربوهیدرات تشکیل شده است. نشاسته کربوهیدرات اصلی آن است که 28 تا 80 درصد وزن خشک آن را تشکیل می دهد. ذرت همچنین مقادیر کمی قند (1-3٪) را فراهم می کند. ذرت شیرین یا ذرت قندی، یک نوع خاص و کم نشاسته با محتوای قند بالاتر و 18 درصد وزن خشک است. بیشتر شکر ساکارز است. با وجود قند موجود در ذرت شیرین، این ماده غذایی با گلیسمی بالا نیست و از نظر شاخص گلیسمی (GI) در رتبه پایین یا متوسط قرار دارد (3).
GI اندازه گیری سرعت هضم کربوهیدرات ها است. غذاهایی که در این شاخص رتبه بالایی دارند ممکن است باعث افزایش ناسالم قند خون شوند.
فیبر
ذرت حاوی مقدار مناسبی فیبر است. یک کیسه متوسط (112 گرم) پاپ کورن سینما تقریباً 16 گرم فیبر دارد. این به ترتیب 42 و 64 درصد ارزش روزانه (DV) برای مردان و زنان است. در حالی که محتوای فیبر انواع مختلف ذرت متفاوت است، به طور کلی حدود 9 تا 15٪ وزن خشک آن است. فیبرهای غالب ذرت، الیاف نامحلول هستند، مانند همی سلولز، سلولز و لیگنین (منبع مورد اعتماد).
پروتئین
ذرت منبع مناسبی از پروتئین است.
بسته به تنوع، محتوای پروتئین از 10 تا 15٪ متغیر است (1 منبع معتبر، 5).
فراوانترین پروتئینهای موجود در ذرت به نام زین شناخته میشوند که 44 تا 79 درصد از کل محتوای پروتئین را تشکیل میدهند. طور کلی، کیفیت پروتئین زین ها ضعیف است، زیرا آنها فاقد برخی اسیدهای آمینه ضروری هستند
Zeins کاربردهای صنعتی زیادی دارد، زیرا از آنها در تولید چسب، جوهر، و پوشش برای قرص ها، آب نبات ها و آجیل استفاده می شود. ذرت عمدتاً از کربوهیدرات تشکیل شده و فیبر نسبتاً بالایی دارد. همچنین دارای مقدار مناسبی از پروتئین با کیفیت پایین است.
روغن ذرت
محتوای چربی ذرت از 5 تا 6 درصد متغیر است و آن را به یک غذای کم چرب تبدیل می کند (1 منبع معتبر، 5).
با این حال، جوانه ذرت، محصول جانبی فراوان آسیاب ذرت، سرشار از چربی است و برای تهیه روغن ذرت، که یک محصول رایج پخت و پز است، استفاده می شود.
روغن ذرت تصفیه شده عمدتاً از اسید لینولئیک، یک اسید چرب غیراشباع چندگانه تشکیل شده است، در حالی که چربی های تک غیراشباع و اشباع باقی مانده را تشکیل می دهند (منبع مورد اعتماد).
همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین E، یوبیکینون (Q10) و فیتوسترولها است که ماندگاری آن را افزایش داده و آن را به طور بالقوه در کاهش سطح کلسترول موثر میسازد (10، 11 منبع معتبر.ذرت کامل نسبتاً کم چربی است، اگرچه روغن ذرت – یک روغن پخت و پز بسیار تصفیه شده – گاهی اوقات از جوانه ذرت، محصول جانبی آسیاب ذرت، فرآوری می شود.
ویتامین ها و مواد معدنی
ذرت ممکن است حاوی مقدار مناسبی از چندین ویتامین و مواد معدنی باشد. قابل ذکر است که مقدار آن بسته به نوع ذرت بسیار متغیر است.
به طور کلی، ذرت بو داده غنی از مواد معدنی است، در حالی که ذرت شیرین دارای بسیاری از ویتامین ها است.
ذرت بو داده
این میان وعده محبوب دارای چندین ویتامین و مواد معدنی است، از جمله:
منگنز. یک عنصر کمیاب ضروری، منگنز به مقدار زیاد در غلات کامل، حبوبات، میوه ها و سبزیجات وجود دارد. به دلیل محتوای اسید فیتیک این سبزی، از ذرت کم جذب می شود. فسفر که در مقادیر مناسبی در ذرت شیرین یافت می شود، ماده معدنی است که نقش مهمی در رشد و نگهداری بافت های بدن ایفا می کند.
منیزیم. سطوح ضعیف این ماده معدنی مهم ممکن است خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی را افزایش دهد.
به خاطر محبوبیت این محصول تجارت و صادرات ذرت از رونق خوبی برخوردار است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.